Onze projecten
Zon op de Hilver is bezig met het 2e en 3e project.

Als eerste is het bestuur gaan zoeken in de kern Baarschot naar daken die een voldoende omvang hebben om een project in de vorm van een postcoderoos te beginnen.

Er hebben zich een aantal eigenaren gemeld die wel meer informatie wilden over de regeling. Na een verdere zoektocht naar mogelijkheden en gesprekken met eigenaren hebben we een eerste keuze gemaakt van het gebouw van Handboogsport Van Dorst Baarschotsestraat 31 5087 KV in Diessen (kern Baarschot).

Inwoners van Hilvarenbeek die wonen in de postcode gebieden 5081, 5084, 5085, 5087,5091, 5089, 5534 en 5094 kunnen meedoen. De postcodes 5089, 5534 en 5094 liggen in andere gemeente. Daarom is besloten in deze kernen in het begin geen wervingsreclame te maken.

Deelname in een project

In eerste instantie kregen inwoners uit de kern Baarschot de voorkeur. Toen na een bepaalde tijd niet alle certificaten waren verkocht, kregen inwoners uit de andere kernen de mogelijkheid zich in te schrijven voor het project.

Het eerste en tweede project in Baarschot zijn in productie, het 3e project Den Elshorst Baarschot is in ontwikkeling, 4e project in Esbeek (De Utrecht) en Diessen zijn we aan het opstarten.

Wil je meedoen in een volgende project? Druk dan op de knop MEEDOEN voor een voorinschrijving.

Project Zon op de Hilver van Dorst Baarschot

De installatie omvat 222 zonnepanelen van 450 Wp.  Jaarlijks wordt er (gemiddeld) ruim 89.000 kWh opgewekt. Er worden ca 357 certificaten (participaties) uitgegeven a’€ 200,- per certificaat.

We hebben voortgang van dit project gevolgd en vastgelegd met foto’s. U kunt hier ons fotoverslag bekijken.

Kijk voor een uitgebreid overzicht voor de opbrengsten van ons project Zon op de Hilver van Dorst.

Informatie Memorandum over het project Zon op de Hilver van Dorst Baarschot.

Gerealiseerd met dit project: Zon op de Hilver van Dorst Baarschot
Totale productie sinds 01-01-2022: 240.922 kWh
Totale CO2 besparing sinds 01-01-2022: 133.953 kg

Meedoen

Of doe je al mee en wil je naar je Portal.

Zie voor het fotoverslag van ons project Van Gompel Baarschot.

Zie voor het fotoverslag van ons project Den Elshorst.

Informatie Memorandum
Informatie over het project

Wij willen van elk project een Informatie Memorandum maken.
De korte versie staat hieronder.

In de laatste regel staat een link naar de uitvoerige versie waarin alle gegevens staan.

1. Informatie Memorandum project Zon op de Hilver van Dorst Baarschot en van Gompel Baarschot.

U kunt participeren, in mede-eigendom en opbrengst, in ‘n project van de coöperatie door een deel van de zonnestroom installatie te financieren. De installatie wordt ‘opgedeeld’ in participaties (certificaten) en heeft een gemiddelde opbrengst van 250 kWh per certificaat.

De opbrengst bedraagt circa € 25,30 per certificaat per jaar. In de ALV wordt afgesproken in welk maand in het jaar de jaarlijkse uitkering zal geschieden.

Uitvoerige versie van 1. Informatie Memorandum project Zon op de Hilver van Dorst Baarschot. (gesloten voor inschrijving)

Uitvoerige versie van 2. Informatie Memorandum project Zon op de Hilver van Gompel Baarschot. (gesloten voor inschrijving)

Uitvoerige versie van 3. Informatie Memorandum project Zon op de Hilver Den Elshorst Baarschot. (open voor voorinschrijving)